Рада зобов'язала звітувати про обіг алкоголю та тютюнових виробів

Середа, 4 липня 2012, 16:01

Верховна рада прийняла в другому читанні в цілому законопроект № 8491 про внесення змін до закону "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" (щодо функцій уповноваженого органу).

За відповідний законопроект проголосували 254 народних депутата, передає "Укрінформ".

Законом встановлюється, що не пізніше 10 числа кожного наступного місяця підприємці, які мають ліцензію на імпорт, експорт і оптову торгівлю спиртом, алкогольними напоями та тютюновими виробами, мають подавати до органу виконавчої влади звіт про обсяги виробництва чи обігу такої продукції.

Крім того, відповідно до закону, контроль за сплатою і фактичним надходженням річної плати за ліцензії здійснюється органом виконавчої влади, уповноваженим Кабміном.

Реклама:

Для здійснення контролю суб'єкт господарювання подає копії платіжного доручення з відміткою банку про сплату та довідки, видану відповідним фінансовим органом, про фактичне надходження коштів до бюджету згідно із законодавством.

Передбачено також, що штраф за неподання звіту або його подання з недостовірними відомостями в орган виконавчої влади, уповноважений Кабміном видавати ліцензії на виробництво спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, на право оптової торгівлі спиртом, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, становитиме 1700 гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!