Україна прийняла на озброєння новий легкий БТР-4Е

Вівторок, 24 липня 2012, 15:45

Міністерство оборони прийняло на озброєння ЗСУ новий легкий БТР-4Е.

Відповідний наказ підписаний міністром оборони Дмитро Саламатін 24 липня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу оборонного відомства.

Як підкреслив Саламатін, виробництво БТР-4Е і його модифікацій дозволить Україні не тільки не залежати від закупівель військової техніки даного типу за кордоном, але стати потужним світовим експортером бронетехніки.

Як відзначають в Міноборони, прийнятий на озброєння БТР-4Е розроблений ХКБМ ім. Морозова (Харків) в кооперації з підприємствами українського ОПК і на 100% укомплектований озброєнням вітчизняного виробництва: 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1 Кам'янець-Подільського заводу точної механіки; протитанковим ракетним комплексом ККБ "Луч"; гранатометом КБА-117 КБ "Артилерійське озброєння", кулеметом Київського заводу "Маяк" тощо.

Реклама:

Всі зразки озброєнь об'єднані в єдину систему керування вогнем, також створену українськими виробниками.

Як підкреслюють у військовому відомстві, за своїми технічними характеристиками БТР-4Е не поступається зарубіжним зразкам, а по вогневих можливостей - перевершує їх.

В даний час в Україні вже налагоджено серійне виробництво БТР-4Е, який також поставляється на експорт замовникам Близькосхідного регіону, зазначають у військовому відомстві.

Як повідомлялося, в рамках укладеного в 2009 році контракту з Міністерством оборони Іраку, України забезпечить поставку до Іраку 420 БТР-4Е: 270 лінійних, 80 командирських, 30 штабних, 30 медичних і десять ремонтно-евакуаційних машин.

Обсяг розрахованого на 3-3,5 років контракту оцінюється в 457,5 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: