Євро дешевшає через спад оптимізму після саміту ЄС

Понеділок, 2 липня 2012, 14:17

Курс євро знижується до долара у міру проходження ейфорії, викликаної таким, що відбувся минулого тижня самітом Євросоюзу.

Євровалюта подешевшала на 0,2% - до 1,2632 долара в порівнянні з тижневим максимумом 1,2693 долара за євро, досягнутим в п'ятницю, коли євро подорожчав на 1,7%, що стало максимальним зростанням з жовтня 2011 року, повідомляє агентство Reuters.

По відношенню до єни єдина валюта подешевшала на 0,4% - до 100,55 єни після 2,2% зростання в п'ятницю - максимального з березня 2011 року.

Трейдери повідомляють про фіксацію прибутку в євро проти ієни хедж-фондами.

Реклама:

Підйом в п'ятницю був викликаний домовленістю лідерів Європи про виділення коштів фонду допомоги єврозоні безпосередньо проблемним банкам і про втручання на ринки облігацій для підтримки деяких країн.

Також учасники саміту зробили крок до створення банківського союзу, пообіцявши заснувати орган з нагляду за банками.

Деякі учасники ринку сумніваються в здатності євро зберегти зростання, якщо відновиться підвищення прибутковості облігацій периферійних країн єврозони.

"Оптимізм пропаде в ході тижня, а зростання прибутковості облігацій Іспанії та Італії надасть додатковий тиск на пару євро/долар. Укладені угоди - це просто трата грошей країнами-донорами та їх отримання країнами-боржниками. Це призведе до політичних чвар і не є довгостроковим рішенням", - сказав стратег по валютних ринків Commerzbank Лутц Карповіц.

Аналітики JP Morgan нагадали, що після позитивного результату виборів у Греції і надання допомоги іспанським банкам ралі ризикованих активів, включаючи євро, тривало менше одного дня.

"Це ралі може продовжитися трохи довше, але наступного місяця воно зустріне опір з боку слабких економічних даних і відступ від досягнень саміту ЄС у міру того, як чиновники почнуть сперечатися про деталі", - йдеться в звіті JP Morgan.

Курс долара до єни знизився на 0,2% - до 79,62 єни за долар, а австралійський долар подорожчав на 0,1% - до $1,024 після 2,1% зростання в п'ятницю - рекордного за сім місяців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: