Україна змінює "газову голку" Росії на кредитну петлю Китаю

П'ятниця, 13 липня 2012, 21:00

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України та Держбанк розвитку Китаю у п'ятницю підписали протокол про співпрацю щодо реалізації в Україні програми заміни використання газу вугіллям.

Про це повідомляє "РБК-Україна" із посиланням на прес-службу Міненерговугілля.

Положеннями протоколу передбачається можливість відкриття Держбанком розвитку КНР спеціальної кредитної лінії на загальну суму 3,656 млрд доларів із залученням китайських технологій.

За рахунок цих коштів Україні і Китай мають намір перевести об'єкти вітчизняної теплоенергетики на використання водовугільного палива, а також побудувати завод з газифікації бурого і кам'яного вугілля.

Реклама:

"Ми починаємо практичну реалізацію домовленостей, досягнутих з керівництвом КНР під час візиту президента Віктора Януковича в КНР", - прокоментував підписання міністр енергетики Юрій Бойко.

За його словами, китайські фахівці "виконали в Україну певну роботу", і, ознайомившись з енергетичною структурою країни, визначили найбільш ефективні проекти для впровадження за допомогою китайських технологій.

У свою чергу уповноважений представник Держбанку розвитку КНР Лю Бо аннонсіровал візит в Україну керівництва банку найближчим часом.

За його словами, в ході візиту сторони продовжать діалог з приводу виділення кредитних коштів.

Як відомо, раніше Верховна рада дозволила Кабінету міністрів залучити китайський кредит на 3 млрд доларів (або на 24,3 млрд гривень) для аграрного сектора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: