"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДБР: Демчишин у міжнародному розшуку у справі про вугілля з окупованих територій

Понеділок, 17 січня 2022, 11:20

Колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина оголошено в міжнародний розшук у справі про постачання в 2014-2015 роках вугілля із окупованих територій сходу України та сприяння так званим "ДНР" та "ЛНР".

Джерело: радник з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян на брифінгу 17 січня 

Пряма мова: "У вересні-листопаді 2021 року у даному провадженні вже повідомлено про підозру народному депутату Віктору Медведчуку,, бізнесмену Сергію Кузярі та колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину… 20 грудня 2021 року у даному кримінальному провадженні п’ятому президенту України, нині народному депутату (Петру Порошенку – ред.) повідомлено про підозру у вчиненні державної зради та сприянні діяльності терористичних організацій.

Розслідування триває.Усі винні будуть притягнуті до відповідальності. 

Реклама:

Наразі Сергій Кузяра перебуває під домашнім арештом, Віктор Медведчук – під домашнім арештом, Володимир Демчишин – у міжнародному розшуку, місце його перебування наразі встановлюється".

Деталі: Петро Порошенко вранці 17 січня повернувся до Києва, об 11:00 Печерський райсуд столиці має розпочати засідання щодо обрання запобіжного заходу для нього.

Передісторія: 

  • Володимир Демчишин обіймав посаду міністра енергетики та вугільної промисловості України з 2014-го до 2016-го року. 
  • СБУ вважає, що з грудня 2014-го- до лютого 2015-го року він призначив на посади державних підприємств на окупованих територіях представників терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР" і примусив керівників державної енергогенеруючої компанії укласти з ними угоди, зокрема про постачання вугілля на загальну суму понад 3 млрд.грн.
  • 12 листопада 2021 року Служба безпеки України і Державне бюро розслідувань повідомили Володимиру Демчишину про підозру в сприянні терористам. 
  • ДБР викликало Демчишина на допит на 19 листопада. 
  • 25 листопада Печерський райсуд Києва дав дозвіл на затримання Демчишина з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За даними суду, ексміністра 4 рази викликали на допит до слідчого, але він не прийшов.

Читати також: "Поїхали, …твою мать!"  Історія "державної зради" Порошенка 

Щоб Порошенко став політемігрантом – такого подарунка під ялинку не отримаєте. Захист експрезидента відповідає на підозру в держзраді

Автори розслідування про плівки Медведчука: Дідько, ми навіть не думали, що там є Порошенко

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: