Росія оголосила Україні "м'ясну" війну

П'ятниця, 13 липня 2012, 17:02

Після перевірок українських підприємств Росія на місяць заборонила постачання до країн Митного союзу м'ясної продукції з України.

Як заявили у Россільгоспнагляді, в ході інспекції було виявлено наявність свинини, виробленої китайськими підприємствами, не атестованими на право постачання до РФ, передає ТСН із посиланням на РБК.

У Россільгоспнагляді додали, що така продукція супроводжувалася ветеринарними свідоцтвами, виписаними Державним комітетом ветеринарної медицини України.

Крім того, у зв'язку із непідтвердженням виконання ветеринарно-санітарних вимог і норм Митного союзу і РФ в повному обсязі, було вирішено ввести тимчасові обмеження на право постачання продукції тваринного походження до держав-членів Митного союзу.

Реклама:

Під заборону потрапили 6 підприємств - ТОВ "ВО "Моліс" (виробництво молочної продукції), ТОВ" Компанія "Зевс ЛТД" (забій великої рогатої худоби), ДП "М'ясокомбінат "Зоря" (забій великої рогатої худоби та свиней), ТОВ "Білоцерківський молочний комбінат", ВАТ "Конотопм'ясо" (забій великої рогатої худоби, свиней, оброблення та зберігання яловичини і свинини), ТОВ "Молочний дім".

Вирішено також у зв'язку із не підтвердженням виконання ветеринарно-санітарних норм Митного союзу і Росії вважати такими, що не пройшли інспекцію, 22 підприємства і ввести тимчасові обмеження на ввезення на територію Митного союзу їхньої продукції.

Як відомо, експерти раніше заявляли, що Росія може ввести заборону на м'ясну продукцію, щоб таким методом спробувати ще раз схилити Україну до приєднання до Митного союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: