Попередню ціну української ГТС можуть назвати у серпні - Янукович

Середа, 11 липня 2012, 18:05

Попередня оцінка української газотранспортної системи може бути озвучена у серпні 2012 року.

Про це заявив президент Віктор Янукович під час неформальної зустрічі з Клубом головних редакторів країн СНД, Балтії та Грузії в Криму, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Янукович повідомив, що для визначення об'єктивної вартості та технічного стану національної ГТС Україна уклала угоду із західними фахівцями, які наразі здійснюють відповідний аудит.

"Працюють ці експерти, і попередню оцінку системи ми сподіваємося отримати у серпні. У серпні буде зрозуміла ринкова ціна цієї системи", - сказав глава держави.

Реклама:

Говорячи про намір зберегти та забезпечити ефективну роботу української ГТС, Янукович наголосив: "У цьому зацікавлені і Росія, і Україна, і Європа".

Президент зазначив, що йдеться про необхідність модернізації української ГТС, збільшення її можливостей і обсягів прокачування.

За словами Януковича, реалізація цього проекту потребує вкладення значних коштів.

"Головна мета - зберегти систему, модернізувати її, вкласти в неї гроші й забезпечити стабільну роботу", - наголосив глава держави.

Він також зазначив, що процес створення газотранспортного консорціуму має бути законним, прозорим, і Україна зацікавлена в надійних, стабільних партнерах у цьому питанні.

"Я переконаний, ми завтра будемо обговорювати це питання (на зустрічі президентів РФ і України)… Створення газотранспортного консорціуму, звісно, якісно покращить відносини в газовій сфері України та Росії", - сказав глава держави.

Як відомо, 12 липня під головуванням президентів України та Російської Федерації відбудеться п'яте засідання українсько-російської міждержавної комісії, на якому планується розглянути низку питань двосторонньої співпраці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: