Рада дозволила проводити держзакупівлі в інтернеті

Четвер, 7 червня 2012, 17:11

Верховна рада внесла зміни в закон про держзакупівлі щодо впровадження процедури "електронний реверсивний аукціон".

Відповідний документ № 8633 підтримали 229 народних депутатів, передають "Коментарі".

Процедура електронного аукціону повинна бути обов'язково застосована замовником держзакупівель по товарах і послугах, включених до затвердженого урядом переліку, якщо вартість товарів і послуг перевищує 100 тис гривень (300 тис гривень для будівництва), та робіт - 1 мільйон гривень.

Разом з тим якщо електронний аукціон не обов'язковий (вартість закупівель менше зазначених обсягів), замовник може застосовувати його добровільно.

Реклама:

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, електронний майданчик буде являти собою веб-ресурс, який забезпечує процедуру проведення електронних реверсивних аукціонів (аукціонів на пониження ціни).

Всю документацію учасники торгів будуть подавати в електронному вигляді, а інформація, подана в електронному вигляді, матиме повну юридичну силу.

Регламент роботи електронного майданчика визначатиме уповноважений орган у сфері держзакупівель (Мінекономрозвитку).

Закон вступає в силу з 2013 року.

Разом з тим перехідні положення закону визначають, що якщо Кабмін ухвалить окреме рішення про впровадження пілотних проектів щодо застосування процедури електронних держзакупівель, то норма про обов'язковість таких аукціонів буде діяти в межах, визначених таким рішенням уряду.

Раніше уряд заявляв про плани впровадити електронні держзакупівлі до кінця 2012 року згідно ініціативи "Партнерство "Відкритий уряд".

Як повідомлялося, у І кварталі 2012 року чиновники витратили на держзакупівлі 48 мільярдів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: