Moody's знизило рейтинги кількох австрійських і німецьких банків

Середа, 6 червня 2012, 11:01

Мждународное рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило рейтинг пріоритетних боргових зобов'язань і депозитів австрійського банку Raiffeisen Bank International з A1 до A2 зі "стабільним" прогнозом.

Також Moody's знизило рейтинг Erste Group Bank AG на два ступені - до A3, UniCredit Bank Austria - на один щабель, також до A3, пише газета "Ведомости".

Крім того, агентство знизило рейтинги шести німецьких банків.

Рейтингове рішення в Moody's пояснили збільшенням європейського боргової кризи і зниженням можливостей банків нести збитки за безповоротним кредитами.

Реклама:

На один пункт знижені рейтинги другого за обсягом активів в Німеччині банку Commerzbank AG, а також Unicredit Bank AG, DekaBank Deutsche Girozentrale, DZ BANK AG Deutsche Zentral-Genossenschaftsb, Landesbank Baden-Wuerttemberg і Norddeutsche Landesbank GZ.

Також знижені рейтинги деяких філій цих кредитних організацій в інших країнах.

У заяві агентства сказано, що кредитні рейтинги німецьких банків залишаються вище рейтингів банків інших країн Європи, оскільки у ФРН спостерігається низьке боргове навантаження на фізичних і юридичних осіб, загальна стабільність економіки, а також нижчий рівень безробіття.

Всі рейтингові дії вчинені в рамках перегляду, що почалося 15 лютого 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!