Майже половина німців хоче виходу Греції з єврозони

Вівторок, 5 червня 2012, 19:15

Майже половина німців хоче, щоб Греція вийшла з єврозони, а третина дуже боїться, що боргова криза країни може поставити валютний союз під загрозу.

Згідно з результатами опитування, проведеного дослідницьким інститутом Forsa, 49% опитаних хочуть, щоб Греція покинула єврозону, а 39% хочуть, щоб вона залишилася, повідомляє Reuters.

Майже дві третини респондентів висловилися за те, щоб канцлер Німеччини Ангела Меркель наполягла на виконанні Грецією узгоджених заходів економії, незважаючи на те, що цей спосіб вирішення кризи викликає серйозну критику з боку інших країн єврозони, таких як Франція.

Повторні вибори в Греції, які відбудуться 17 червня, розглядаються як референдум, на якому вирішиться питання, чи залишиться країна в зоні євро, здійснюючи болючі реформи, або повернеться до своєї колишньої валюти - драхми.

Реклама:

Опитування громадської думки свідчать, що результат голосування може бути будь-яким, так як партії, що виступають за і проти заходів економії, мають приблизно рівну підтримку.

Згідно з опитуванням в Німеччині, майже дві третини німців не розуміють тих греків, які хочуть голосувати за супротивників заходів економії.

Третина респондентів заявила, що сумнівається в рішенні провести відпустку в Греції в даний час.

Дохід Греції від туризму впав на 15% у першому кварталі, тому що потік туристів з Німеччини і Великобританії - двох найбільших туристичних ринків країни - скоротився.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!