Ставка акцизу на нафтопродукти почне "плавати" з 19 червня

Понеділок, 18 червня 2012, 14:12

19 червня набуде чинності закон про введення плаваючої ставки акцизного збору з нафтопродуктів.

Текст документа оприлюднений в газеті "Урядовий кур'єр" у понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до закону, поточні ставки акцизного податку приймаються як базові на період до кінця 2012 року.

При цьому до базової ставки кожну декаду додаватимуть або відніматимуть (залежно від середньої вартості нафти Brent (DTD) на біржі ICE за попередню декаду) коригувальну суму, яка не може перевищувати 50% від базової ставки.

Реклама:

Відповідно до закону, за середньої біржової ціни нафти нижче 105 доларів барель, до базової ставки додаватимуть коригувальну суму, розраховану як різниця між 105 доларів і біржовою ціною (з урахуванням курсу "долар-євро" за відповідну декаду). Тобто, в цьому випадку акцизний податок буде збільшений.

За середньої біржової ціни нафти в межах 105-125 доларів за барель коригування базової ставки не здійснюватиметься.

За середньої біржової ціни нафти вище 125 доларів за барель від базової ставки відніматиметься коригувальна сума, яка розраховується як різниця між 125 доларів і біржовою ціною (з урахуванням курсу "долар-євро" за відповідну декаду). Тобто, в цьому випадку акцизний податок буде знижений.

Відповідно до закону, ставки акцизного податку на авіаційні бензини, паливо для реактивних двигунів та скраплений газ коригуванню не підлягають.

Центральний орган виконавчої влади, який забезпечує реалізацію державної політики в нафтогазовому комплексі, має публікувати значення коректує ставки та середньої ціни одного бареля нафти Brent (DTD), що сформувалася на біржі ICE у попередній декаді, не пізніше 13:00 від першого дня поточної декади.

Як повідомлялося, Верховна рада ухвалила закон про введення плаваючої ставки акцизного збору з нафтопродуктів 15 травня 2012 року. 25 травня документ підписав президент.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: