Італія може попросити допомогу від ЄС - ЗМІ

Середа, 13 червня 2012, 09:58

В той час як фінансові установи Іспанії перебувають у скрутному становищі через заборгованість банків, на італійських рахунках забагато внутрішніх державних боргів, які наближаються до рівня 2 трильйонів євро.

Європейські фінансові аналітики серйозно занепокоєні падінням на італійських біржах, пише "Німецька хвиля".

Починаючи із березня 2012 року, ставки за іспанськими 10-річними облігаціями зросли до 6,7%, і потягли за собою дохідність італійських паперів до небезпечної 6% межі.

Міністр фінансів Австрії Марія Фектер припустила, що Італії доведеться просити фінансову допомогу у своїх європейських партнерів.

Реклама:

Під час виступу на австрійському телебаченні вона сказала, що можливості фондів порятунку єврозони значно зменшилися через допомогу Греції, Португалії, Ірландії та Іспанії.

Вона висловила думку, що ресурсів для Італії може не вистачити.

"Італія має сама розібратися зі своєю економічною дилемою, пов’язаною з дефіцитом та державними боргами. Може вийти так, що через високі ставки, які Італія сплачуватиме для рефінансування ринків, вони також потребуватимуть допомоги", - сказала міністр Фектер.

Прем‘єр-міністр Італії Маріо Монті вже назвав коментарі Фектер неприйнятними.

Міжнародні аналітики вважають, що Італії, втім, буде непросто самостійно впоратися із економічними проблемами, хоча в країні набагато менший рівень безробіття та інфляції у порівнянні з Іспанією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!