Японія вперше з 1970 року залишилася без електрики, що виробляється АЕС

Неділя, 6 травня 2012, 11:28

В Японії вчора, 5 травня зупинили для перевірки останній діючий реактор.

Вперше з 1970 року країна сонця, що сходить, залишилася без електрики, що виробляється АЕС, передає DT.UA з посиланням на "Німецьку хвилю".

Профілактичні роботи на реакторі АЕС "Томарі" у префектурі Хоккайдо будуть проводитися протягом 70 днів, після цього його знову приведуть у дію.

До аварії на АЕС "Фукусіма" в 2011 році атомна енергетика Японії постачала близько третини електроенергії, що споживається в країні.

Реклама:

Після руйнівного землетрусу і цунамі, в результаті якого відбулося часткове розплавлення ядра реакторів на "Фукусімі", в Японії були зупинені для перевірок 53 атомних реактора з 54.

Після закінчення тестів місцева влада відмовлялася давати згоду на відновлення їх роботи, і єдиним діючим залишався реактор АЕС "Томарі".

Щоб покрити дефіцит електроенергії, влада Японії підвищила до рекордного рівня обсяги імпорту зрідженого природного газу.

Скептики побоюються, що це не дозволить врятувати становище, оскільки енергія, що отримується таким способом, обходиться істотно дорожче, що може негативно позначитися на економіці країни.

Експерти вже попередили про проблеми, які можуть виникнути влітку, коли споживання енергії різко зростає.

Тому Токіо розглядає можливість введення в експлуатацію ще двох реакторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!