Думка експерта: Резерви НБУ до кінця року скоротяться до 25 мільярдів доларів

Четвер, 3 травня 2012, 17:22

В результаті ринкових інтервенцій та виплат по кредитах МВФ, резерви НБУ скоротяться до кінця року до 25 млрд доларів.

Про це заявила головний економіст Dragon Capital Олена Білан, коментуючи новину про те, що резерви НБУ, за попередніми даними, становили на 27 квітня 31,6 млрд доларів.

"Динаміка валютних інтервенцій і резервів НБУ в квітні підкріплює наш позитивний прогноз по платіжному балансу і міжбанківському валютному ринку України на 2-й квартал 2012 року", - підкреслила економіст.

"Разом з тим, оскільки стан платіжного балансу залишається в цілому нестабільним, тиск на гривню, ймовірно, відновиться у 2-й половині 2012 року. Крім традиційного ризику зниження цін на сталь і підвищення цін на нафту, не виключено підвищення попиту на іноземну валюту з боку населення, що може бути викликано очікуваннями девальвації гривні після парламентських виборів в жовтні", - сказала експерт.

Реклама:

За її словами, НБУ швидше за все доведеться відновити продаж іноземної валюти для підтримки стабільного курсу національної валюти в другому півріччі 2012 року.

"Ми очікуємо, що в результаті ринкових інтервенцій та виплат по кредитах МВФ, резерви НБУ скоротяться до кінця року до 25 млрд доларів, що становить 3 місяці імпорту", - зазначила Білан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!