У Росії проти Мавроді порушили нову кримінальну справу

П'ятниця, 11 травня 2012, 15:02

Слідство порушило нову кримінальну справу відносно організатора "МММ 2011" Сергія Мавроді - тепер його підозрюють в пособництві незаконному підприємництву керівника новосибірського відділення фінансової піраміди Олексія Астаф'єва.

Про це повідомляє в п'ятницю Генпрокуратура Росії, передають "РИА новости".

"У ході попереднього розслідування було встановлено, що Астаф'єв керував підрозділом фінансової піраміди "МММ 2011". Діяльність місцевого осередку піраміди здійснювалася за безпосередньої підтримки засновника "МММ 2011" Мавроді. Він сприяв вчиненню злочину своїми порадами, вказівками, а також надавав Астаф'єву рекламну підтримку та інформаційні ресурси, що використовувалися для вчинення протиправних дій", - говориться в релізі.

Раніше у відношенні Астаф'єва було порушено кримінальну справу про незаконне підприємництво (максимальна санкція - п'ять років ув'язнення).

Реклама:

На вимогу прокурора Коливанського району Новосибірської області дізнавач районного відділу МВС порушив відносно Мавроді кримінальну справу за статтею "пособництво в незаконному підприємництві". Санкція статті передбачає до шести місяців арешту.

Мавроді знову прикував до себе суспільну увагу після того, як на початку 2011 року оголосив про запуск нового проекту під назвою "МММ-2011".

Ряд російських чиновників і громадських діячів назвали це підприємство черговою аферою.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що необхідно вжити заходів для запобігання діяльності в Україні фінансових пірамід та інших сумнівних фінансових схем, які можуть призвести до привласнення коштів громадян.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: