Політики клянуться, що не жирують: Азаров їсть пельмені, а Тігіпко - салатики

П'ятниця, 6 квітня 2012, 15:37

Українські можновладці їдять у найдорожчих ресторанах, хоча публічно заявляють про свої аскетичні смаки.

Про це йдеться у статті журналу "Кореспондент".

Так, прем’єр Микола Азаров відповів журналістам, що через брак часу їсть переважно вдома або на роботі, його улюблена кухня – українська, а улюблена страва - пельмені.

"У зарубіжних відрядженнях завжди намагаюся спробувати місцеві страви. У Китаї, наприклад, дуже сподобалася качка по-пекінськи", - зазначив він.

Реклама:

Таку саме відповідь надала прес-служба президента - Віктор Янукович надає перевагу українській кухні, а під час закордонних поїздок пробує місцеві страви.

Віце-прем’єр Андрій Клюєв сказав, що рідко відвідує ресторани через напружений графік, вечеряє у колі сім’ї, а у відрядженнях надає перевагу середземноморській кухні.

"З дитинства люблю сало і любительську ковбасу. Але в цілому до їжі ставлюся спокійно. Моє правило: не переїдати", - розповів він.

За словами Клюєва, він також не любить міцні алкогольні напої, а лише у суботу під час сімейної вечері може собі дозволити келих молодого білого вина.

За словами дружини міністра соцполітики Сергія Тігіпка, у їхній сім’ї надають перевагу здоровій їжі – вживають багато свіжих овочей і легких салатів. На вихідних вони всі разом готують і їдять млинці з шоколадною пастою.

Водночас ресторатори розповідають, що українські політики відпочивають дорогих закладах.

За словами маркет-директора мережі ресторанів "Світова карта" Віталія Шадчнева, серед улюблених ресторанів можновладців – "Липський особняк" (750 г стерляді, запеченої під вершково-ікорним соусом коштує $162, російські млинці з чорною ікрою - $75) та ще близько 20 модних закладів.

У "Липському особняку", зокрема, були помічені голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов і "регіонал" Михайло Чечетов.

За словами ресторатора Миколи Тищенка, політики надають перевагу найдорожчому й елітному алкоголю і продуктам.

"Чорна ікра і камчатський краб – найулюбленіші страви наших високопосадових клієнтів", - сказав він.

Серед вин, які полюбляють можновладці, Тищенко назвав Chateau Haut-Brion 1985 року ціною у $1,2 тисячі.

Серед віскі, за словами Тищенка, еліта часто замовляє 30-річний Macallan за $287 за пляшку.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!