МВФ зажадав від Іспанії вирішення "серйозних" завдань

Четвер, 5 квітня 2012, 20:12

Міжнародний валютний фонд зажадав від Іспанії послідовних економічних реформ в умовах, коли спроби влади привести в порядок бюджет досі не мали успіху, викликавши зростання вартості запозичень для Мадрида і посилення побоювань інвесторів про стан однієї з найбільших економік Європи.

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на прес-службу МВФ.

Іспанія стикається з необхідністю вирішення "серйозних" завдань, що вимагають від уряду послідовних економічних реформ, у тому числі що стосуються і бюджету країни, заявили у Фонді.

За словами прес-секретаря МВФ Джеррі Райс, МВФ, як і раніше проводить детальну оцінку бюджету Іспанії, представленого в парламенті країни минулого тижня.

Реклама:

У новому бюджеті викладаються заходи різкого скорочення державних витрат після того, як Європейський союз зажадав від Мадрида скорочення рівня дефіциту бюджету на 3,2 процентного пункту в цьому році.

"Ми будемо продовжувати вказувати на необхідність забезпечити відповідність бюджету новим цільовим рівнями, не тільки на рівні центральної влади, а й на регіональному рівні. Очевидно, що завдання перед Іспанією стоять серйозні і настрої на ринках залишаються нестійкими", - сказала прес-секретар МВФ.

Іспанія вводить нові заходи бюджетної економії в спробах боротьби з зануренням в рецесію через велике боргове навантаження держфінансів і високого рівня безробіття.

Однак інвестори не впевнені у дієвості заходів, які вживаються іспанськими властями, що відбилося в середу на зростанні вартості запозичень для Мадрида в ході аукціонів розміщення середньострокових боргових паперів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: