"Правило Фолькера" у банках США почне діяти з 2014 року

П'ятниця, 20 квітня 2012, 18:10

Федеральна резервна система США має намір впровадити в американських банках "правило Фолькера" до липня 2014 року.

До цього часу всі банки США зобов'язані привести свої операції у відповідність з новими нормами, повідомляє агентство Bloomberg.

"Правило" поширюється на всі банки та фінансові установи, які беруть участь у федеральних програмах страхування вкладів або мають доступ до кредитів ФРС, і забороняє їм проводити торгові операції на ринку за рахунок власних коштів - займатися пропрієтарної торгівлею.

Крім того, банки надалі не зможуть вкладати кошти в хедж-фонди і фонди приватних інвестицій в обсязі, що перевищує 3% від їх капіталу першого рівня, або володіти більш ніж 3% капіталу таких організацій і фондів.

Реклама:

Банки критикують "правило Фолькера" як надто розпливчасте і туманне, заявляючи, що введення норм змусить їх згортати масу операцій і насправді може навіть підвищити ризики для клієнтів, а не знизити їх, як задумували автори проекту.

Початковий варіант "правила" з'явився у жовтні 2011 року, відтоді регулятори отримали понад 17 тис. коментарів від представників банківської галузі із приводу законопроекту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!