За несплату комуналки знову хочуть ввести пеню

Четвер, 19 квітня 2012, 12:33

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства оприлюднило законопроект, яким затверджено розмір пені за несплату житлово-комунальних послуг.

Про це пишуть "Коментарі".

Згідно з документом, у разі несвоєчасного та / або внесення не в повному обсязі плати за житлово-комунальні послуги, споживач зобов'язаний сплачувати пеню у розмірі 0,1% від суми простроченого платежу, яка нараховується за кожний день прострочення, але не більш, ніж загальна сума заборгованості.

Причому зміна встановленого розміру пені за погодженням сторін не допускається.

Реклама:

Цікаво, що законопроект оприлюднений у середу, 18 квітня, проте зауваження та пропозиції громадськості по ньому, згідно з інформацією, розміщеною на сайті, приймалися лише один день.

Нагадаємо, до 1996 року пеня нараховувалася в розмірі 0,01% загальної суми боргу за 1 день прострочення, але не більше ніж сама заборгованість.

З 1996 по 2011 рік діяв мораторій на стягнення пені, який був прийнятий у зв'язку з невиконанням державою своїх зобов'язань з виплати заробітних плат, пенсій, стипендій та інших грошових виплат населенню.

З 1 січня 2011-го мораторій втратив силу, однак розмір пені до цих пір не визначено на законодавчому рівні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: