Збитки від злочинів, що пов`язані з держзакупівлями, сягнули 400 мільйонів

Четвер, 12 квітня 2012, 19:19

За I квартал 2012 року правоохоронці виявили 3,3 тис злочинів у сфері бюджетних зловживань, а сума збитків становить більше 800 млн гривень, серед яких 400 млн - це збитки від злочинів, що пов`язані з держзакупівлями.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту державної служби по боротьбі з економічною злочинністю МВС України Вадим Словенко, передає DT.UA.

За його словами, чималу долю державних збитків у бюджетній сфері становлять наслідки від порушень під час проведення державних закупівель - 400 млн гривень.

Задля недопущення таких порушень МВС наполягло на участі працівників міліції у роботі конкурсних комісій із правом дорадчого голосу та отримання доступу до паспортів бюджетних програм, які ними реалізуються.

Реклама:

За словами Словенка, "започаткована практика дала позитивний профілактичний ефект": із понад 500 проведених торгів, на яких були присутні працівники міліції, було зупинено та відмінено понад 250 закупівель, з яких у 60% рішення про відміну прийняте лише через присутність працівника міліції.

Також серед найбільш корумпованих сфер діяльності фахівці виділяють агропромисловий та паливно-енергетичний комплекси, сфери охорони здоров'я, соціального захисту населення, освіти, будівництва та ЖКГ.

"На жаль, саме тут, у найбільш важливих для суспільства галузях спостерігається тотальне зловживання службовим становищем та збагачення за рахунок бюджетних коштів", - підкреслюється у повідомленні МВС.

Нагадаємо, раніше міністр економіки Петро Порошенко заявляв, що найближчим часом він має намір створити експертну групу для напрацювання змін до прийнятого у першому читанні урядового законопроекту, який стосується держзакупівель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!