Присяжнюк хоче розпродати частину заводiв "Укрспирту"

Вівторок, 6 березня 2012, 15:49

Мiнiстр аграрної полiтики i продовольства Микола Присяжнюк виступає за перепрофiлювання на виробництво бiоетанолу i приватизацiю частини спиртозаводiв, якi належать держпiдприємству "Укрспирт".

Про це він сказав в iнтерв'ю газетi "Урядовий кур'єр", опублiкованому у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми виступатимемо за приватизацiю заводiв, якi виключенi з виробництва спирту, але залишаються на балансi "Укрспирту", - сказав вiн.

Мiнiстр вважає, що в Україні немає необхiдностi виробляти таку кiлькiсть спирту, яку вона випускала до 1990 року.

Реклама:

Вiн нагадав, що президент Віктор Янукович доручив реформувати спиртову галузь так, щоб на першому етапi виробництво спирту було пiд контролем держави, а непрацюючi заводи мають бути приватизованi i перепрофiльованi на виробництво бiоетанолу.

За розрахунками Присяжнюка, враховуючи ресурси України щодо цукру i кукурудзи, країна може виробляти майже 5 млн тонн бiопалива на рiк, тобто на 30% замiстити iмпорт свiтлих нафтопродуктiв.

Вiн також повiдомив, що за пiдсумками 2011 року ДП "Укрспирт" отримало прибуток 92 млн гривень.

Як повiдомлялося, наприкiнцi липня 2010 року Кабінет міністрів ухвалив рiшення лiквiдувати державний концерн спиртової та лiкеро-горiлчаної промисловостi "Укрспирт" i створити на його базi однойменне державне пiдприємство.

Створюване ДП зараховане до сфери управлiння Мiнiстерства аграрної полiтики i продовольства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: