Українські чиновники хочуть монетизувати контент

Вівторок, 6 березня 2012, 12:37

Національна комісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) має намір монетизувати послуги доступу до контенту.

Про це повідомив глава НКРЗІ Петро Яцук, передають "Комментарии".

"Нові доходи можна отримувати тільки завдяки монетизації послуг доступу до контенту. Оператори зв'язку хочуть і мають повне право заробляти на передачі даних інтернет-додатків. На сьогоднішній день всі мережі використовуються лише як транзитна труба. В результаті, компанії не хочуть продовжувати модернізувати мережі", - заявив Яцук.

За словами чиновника, НКРЗІ буде починати переговори, як з операторами ринку телекомунікацій, так і з компаніями, що надають інтернет-послуги.

Реклама:

"Ось яскравий приклад - Skype. За три роки з невідомої компанії вона перетворилася в мільярдний за вартістю актив. Вона працює на базі хмарних технологій. Гроші вона приносить великі. Разом з тим зростає і навантаження на мережі. Операторам зв'язку нікуди подітися. Регулятори вимагають від них поліпшення якості послуг - розширення мереж. Але в операторів на це вже немає грошей. Ось це проблема", - пояснює Яцук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: