Азаров хоче страхувати від афер на кшталт "Еліта-центру"

Субота, 3 березня 2012, 18:07

Прем'єр-міністр Микола Азаров пропонує запровадити страхування інвестиційних угод з тим, щоб не допустити повторення афер на кшталт оборудки "Еліта-центру".

Про це він заявив на нараді з питань реалізації державної програми "Доступне житло", йдеться у повідомленні департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату уряду.

"Необхідно запровадити страхування інвестиційних договорів, тому що держава не може взяти на себе всі ризики при будівництві. Держава має створити умови, які б стали на заваді шахраям", - сказав Азаров.

Водночас він вимагає більш рішучих кроків щодо притягнення до відповідальності нечесних забудовників.

Реклама:

"Давайте рішучіше діяти, готувати, якщо потрібно, законодавчий акт. Якщо компанія - банкрут, необхідно забирати активи, які в них є. Не потрібно церемонитися з тими, хто свідомо пішов на обман людей. Все, що можна, в шахраїв забрати, необхідно забирати", - сказав Азаров.

У цьому контексті прем'єр-міністр вимагає від столичної влади встановити реальні терміни забезпечення житлом громадян, які постраждали від афери "Еліта-центру".

"Питання остаточного забезпечення обманутих інвесторів вирішується повільно. Необхідно встановити реальні строки, щоб остаточно вирішити проблему обманутих людей", - наголосив Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: