Китайські авіакомпанії не будуть платити вуглецевий податок ЄС

Понеділок, 6 лютого 2012, 09:17

Управління цивільної авіації Китаю заборонило китайським авіакомпаніям платити вуглецевий податок, який був введений з 1 січня у Євросоюзі.

Про це повідомляє "Сіньхуа" передають "Ведомости".

Також їм заборонили піднімати ціни для пасажирів без дозволу уряду.

У Пекіні вважають, що європейський податок, яким обкладаються всі рейси, що прибувають в ЄС і вилітають з його території, "суперечить відповідним принципам Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (UNFCCC) і міжнародним правилам в області авіаперевезень".

Реклама:

Крім того, за підрахунками держради Китаю, цей податок буде коштувати китайським авіакомпаніям щорічно 95 млн євро ($ 124 млн) додаткових витрат.

Там сподіваються, що ЄС піде на компроміс, який дозволить Європі та Китаю одночасно разом боротися з глобальною зміною клімату і розвивати міжнародні авіаперевезення.

Як відзначає ВВС, також вуглецевий податок розкритикували США і Канада. Авіакомпанії в останні роки і так страждають від зростання цін на пальне, тому ніхто не хоче додаткових витрат.

В Євросоюзі підрахували, що новий податок будуть виплачувати приблизно 4000 авіакомпаній.

Пасажирам це обійдеться в залежності від екологічності літака в суму від 2 до 12 євро за переліт.

Авіакомпанії, які відмовляться сплачувати податок, можливо, надалі позбудуться права літати через повітряний простір ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: