S&P знизило рейтинг Греції до "вибіркового дефолту"

Вівторок, 28 лютого 2012, 09:00

Агентство Standard & Poor's в ніч з понеділка на вівторок знизило довгостроковий кредитний рейтинг Греції до "вибіркового дефолту".

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на прес-службу S&P.

"Ми знизили суверенний кредитний рейтинг Греції до рівня "SD" після того, як грецький уряд оголосив про введення договору про колективні дії (в процес обміну облігацій)", - ідеться у повідомленні.

У Standard & Poor's пояснили, що зворотне введення договору про колективні дії, який передбачає вимушену згоду інвесторів на втрати в ході обміну облігацій, змінює початкові умови реструктуризації і перетворює обмін облігацій в "реструктуризацію проблемних боргів".

Реклама:

Греція формально розпочала процес з обміну облігацій приватного сектора в п'ятницю.

За умовами угоди, власники облігацій зазнають втрат у розмірі 53,5% номінальної вартості своїх інвестицій у грецький держборг, а фактичні збитки складуть 74%.

Агентство заявило також, що якщо достатня кількість власників облігацій не схвалить пропозицію про обмін облігацій, Греції загрожує неминучий прямий дефолт.

Агентство S&P визначає статус "вибірковий дефолт" як ситуацію, коли боржник частково перестає робити виплати за конкретного класу зобов'язань, але продовжить своєчасно виконувати платіжні зобов'язання за іншими видами облігацій.

У Standard & Poor's сказали, що як тільки обмін облігацій приватного сектора буде завершений, рейтинг Афін може підвищений до спекулятивного рівня "CCC".

Рішення S&P послідувало за дією агентства Fitch, яке минулого тижня знизило рейтинг Греції до мінімального рівня перед дефолтним щаблем із посиланням на план із обміну облігацій приватного сектора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: