Київ закупив тролейбуси у Порошенка на 285 мільйонів

Середа, 22 лютого 2012, 10:34

КП "Київпастранс" 15 лютого за результатами тендеру уклало угоду з дочірнім підприємством "Автоскладальний завод №1" ПАТ "АК "Богдан Моторс" на придбання 77 зчленованих тролейбусів з низьким рівнем підлоги довжиною понад 18,7 м.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становила 284,9 млн гривень.

Тролейбуси придбано у компанії, яка входить в групу Петра Порошенко, по 3,7 млн гривень за штуку.

Реклама:

Поставити тролейбуси необхідно в травні 2012 року до початку Євро-2012.

В тендері брали участь ще три компанії.

ТОВ "МТЗ" (Кривий Ріг) пропонувало тролейбуси по 3,9 млн гривень, однак пропозиція цієї фірми була відхилена з тендеру через неподання всіх необхідних документів та бажання отримати 100% передплату, що суперечило конкурсним умовам "Київпастрансу".

Також в тендері брали участь ТОВ "Торговельно – фінансова компанія "ЛАЗ" (5,3 млн гривень за один тролейбус) та ТОВ "Львівські автобусні заводи" (4,4 млн гривень), які входять в групу російського підприємця Ігоря Чуркіна.

Однак львівські тролейбуси програли відкриті торги через високу ціну.

Нагадаємо, віце-прем’єр з питань підготовки до Євро-2012 Борис Колесніков з моменту призначення на посаду лобіював придбання містами, в яких пройдуть матчі Чемпіонату Європи, автобусів та тролейбусів Львівського автозаводу.

В інших містах продукцію ЛАЗу купували на неконкурентних торгах.

Київ став першим серед єврофутбольних міст, хто в рамках підготовки до Євро-2012 провів відкриті торги на придбання тролейбусів і віддав перемогу фірмі Петра Порошенка, а не Ігоря Чуркіна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!