"Газпром" заявляє, що Україна качає газ з розрахунку в 60 млрд кубів у рік

Четвер, 2 лютого 2012, 17:11

Нинішній рівень відбору газу Україною відповідає річному обсягу поставок у 60 мільярдів кубометрів.

Про це 2 лютого повідомила прес-служба "Газпрому" з посиланням на заступника голови правління компанії, гендиректора "Газпром експорту" Олександра Медведєва, передають "Риа новости".

Українська сторона неодноразово заявляла про намір скоротити закупівлі газу в РФ цього року до 27 мільярдів кубометрів з передбачених контрактом 52 мільярдів кубометрів.

Контракт містить умову "бери або плати" для 80% річного обсягу закупівлі газу, що в 2012 році становить 41,6 мільярда кубометрів.

Реклама:

"Україна відбирає зараз газ на рівні річного обсягу в 60 мільярдів кубометрів, що значно більше контрактних обсягів", - сказав Медведєв.

Нагадаємо, глава міністерства енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявив 1 лютого, що Україна за результатами січня вийшла на річний графік споживання російського газу в обсязі 27 мільярдів кубометрів.

Він додав, що Київ почав споживати більше палива у зв'язку з аномальними холодами, але це компенсується за рахунок газу з підземних сховищ.

Бойко зазначив, що Київ, незважаючи на зниження споживання російського палива, в повному обсязі виконує поставки газу в Європу.

Україна веде з Росією тривалі переговори про зниження ціни на газ, не виключаючи в разі їх успіху збільшення обсягу закупівлі російського палива.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: