Дохідність по валютним ОВДП знизиться

Субота, 18 лютого 2012, 17:27

Ставки за валютними ОВДП з часом можуть знизитися з нинішніх 9,3-9,6% річних.

Таку думку висловили учасники фінансового прес-клубу "Валютні облігації для населення: переваги та недоліки запропонованих інструментів", передає DT.UA.

Як зауважила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Міністерства фінансів Галина Пахачук, на першому етапі запровадження ОВДП, номінованих в іноземній валюті, "ставки є стимулюючими".

На майбутнє ж представниця Мінфіну орієнтиром вартості цих державних зобов’язань назвала банківські депозити.

Реклама:

При цьому вона констатувала, що в усьому світі найменша дохідність зазвичай – саме у державних цінних паперів.

Говорячи ж про вартість зовнішніх запозичень для України, Пахачук зауважила, що уряд готовий пропонувати інвесторам не більше 9%.

"Сьогодні ситуація на зовнішніх ринках так склалася, що спекулятивні настрої набагато вищі, ніж ми коштуємо", — зауважила представниця Мінфіну. - Краще в середині країни 9% платити своїм і не вивозити (дохідність) з країни", — зазначила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Мінфіну.

Перевищення дохідності валютних ОВДП над ставками валютних депозитів назвав тимчасовим явищем на перехідний період і голова правління банку "Фінанси та кредит" Володимир Хливнюк.

"У будь-якому випадку банки будуть давати зверху 1,5-2% від держпаперів", — додав голова правління "Ощадбанку" Сергій Подрезов.

За словами ж заступника голови правління "Дочірнього банку "Сбербанку Росії" Дмитра Золотька, чимало клієнтів сьогодні спонукають банки підвищувати ставки за валютними вкладами через вищу дохідність валютних ОВДП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!