У Мінагропроді кажуть, що погода ускладнює експорт зерна з України

Вівторок, 14 лютого 2012, 18:44

Експорт зерна з України ускладнений через несприятливі погодні умови.

Про це повідомив директор департаменту аграрних ринків Міністерства аграрної політики і продовольства Сергій Кваша, передає "Інтерфакс-України".

"Експорт іде абсолютно повільними темпами. Там, де раніше судна могли заходити по всій ширині фарватеру, зараз вони йдуть по дорозі, пробитій криголамом", - сказав він.

За словами Кваші, складна ситуація спостерігається не тільки в портах, а й у роботі лінійних елеваторів, а також автомобільного та залізничного транспорту.

Реклама:

"Темпи відвантаження зерна за системою лінійних елеваторів у зв'язку з кліматичними умовами, роботою автомобільного та залізничного транспорту сповільнилися", - додав він.

За даними директора департаменту, Україна за 10 днів лютого експортувала 430 тис тонн зерна, у тому числі 414 тис тонн кукурудзи, 11 тис тонн пшениці, тоді як в цілому за січень експорт становив 1,92 млн тонн зерна.

"Це означає, що витримати січневі темпи експорту нам не вдасться в силу природно-кліматичних обставин", - зазначив Кваша.

Він також повідомив, що в даний час запаси зерна в портових елеваторах країни становлять близько 1,2 млн тонн.

Нагадаємо, раніше Мінагропрод прогнозував експорт зерна з України в 2011/2012 МР в обсязі 26 млн тонн.

Проте пізніше міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив, що з урахуванням вже поставлених обсягів зерна його експорт буде меншим.

При цьому він висловив сподівання, що до кінця поточного МР Україна щомісяця буде поставляти на зовнішні ринки 2 млн тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!