Вартість полісів "автоцивілки" зросте

Понеділок, 30 січня 2012, 09:45

Автовласників чекає черговий сюрприз - вартість "автоцивілки" для більшості з них виросте.

Причина - регулятор страхового ринку Нацфінпослуг з 29 грудня 2011 року ввів нові коригуючі коефіцієнти, які страховики використовують при розрахунку цін на поліси ОСАЦВ, пише "Дело".

Найбільшим змінам піддався "географічний" коефіцієнт. В результаті, за підрахунками комісії зі страхування Українського товариства фінансових аналітиків, найбільше ціна поліса виросла в наближених до Києва районних центрах - на 88%.

Значне зростання також відзначено у містах з населенням від 100 до 500 тис і від 500 до 1 млн - більше 20%, а також у містах-мільйонниках і Києві - майже на 15%.

Реклама:

Ціна поліса буде збільшуватися не скрізь. "У регіонах вартість стає більш справедливою", - стверджує В'ячеслав Черняховський, голова комісії зі страхування Українського товариства фінансових аналітиків.

За словами генерального директора Асоціації страхувальників України Леоніда Хоріна, зміни вигідні членам МТСБУ.

"Ці зміни принесуть збільшення прибутку страховиків на 20-30%", - вважає він.

Така думка йде врозріз з офіційною позицією Нацфінпослуг, яка не передбачає зміни вартості послуг в результаті введення нових коефіцієнтів.

"Нацфінпослуг ретельно опрацювала пропозиції МТСБУ та з метою недопущення можливого зростання вартості поліса встановила коригувальні коефіцієнти в рамках діючих значень", - стверджує регулятор на своєму сайті.

Крім регіонального коефіцієнта, змінився також і показник за стаж водіння. Тепер він може коливатися в межах від 1,0 до 1,76.

Нагадаємо, більше половини виплат з "автоцивілки" не досягає 10 тис гривень.

Держфінпослуг планує затвердити максимальні розміри страхових виплат при оформленні ДТП з використанням європротоколу в обсязі 10 тис гривень.

За словами учасників ринку, під цю суму підпадає 60-70% всіх відшкодувань по ОСАЦВ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: