Голова ЦВК: вибори недофінансовані на третину

Субота, 28 січня 2012, 11:22

На парламентські вибори 2012 року законом про держбюджет передбачено близько 800 млн гривень, але за розрахунками Центральної виборчої комісії потрібно 1,2 млрд гривень.

Про це заявив голова ЦВК Володимир Шаповал в інтерв’ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

"Питання ще не закрите. Але все потрібно робити вчасно, зайвий поспіх тільки заважає. Якщо почну перейматися цим питанням прямо тепер, то є ризик, що на час внесення імовірних змін до бюджету про нас можуть забути. Хоча нині про голову ЦВК важко забути. У рік виборів зі мною починають вітатися навіть ті, хто раніше впритул не помічав", - сказав Шаповал.

"Візьмуся за справу з 15 лютого. Щойно відчую, що бюджету загрожують зміни, піду по добре відомому колу. Останнім у цьому колі, зрозуміло, буде президент", - додав він.

Реклама:

Шаповал переконаний, що навіть якщо скоротити видатки, коштів не вистачить.

"Про всяк випадок я, звісно, дав команду: вивчайте закон, дивіться, де можна заощадити. Проте є речі, від яких відмовитися неможливо. Наприклад, заробітна плата членів комісій - річ непорушна. Якщо бюджет виборів становитиме 800 млн, виплатити зарплатню ми не зможемо. Що це означає? Неминучі судові позови. До речі, ще й досі не проведено остаточного розрахунку з усіма членами комісій, котрі працювали на останніх місцевих виборах. І це дуже прикро", - наголосив голова ЦВК.

Як відомо, парламентські вибори повинні відбутися у жовтні 2012 року.

Відповідно до прийнятого 17 листопада 2011 року закону, вибори пройдуть за змішаною пропорційно-мажоритарною системою.

Законом збільшено прохідний бар’єр для партій до 5% та заборонено участь блоків партій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: