Росія побудує своїм військовим більше тисячі квартир в Севастополі

Середа, 18 січня 2012, 10:08

Департамент житлового забезпечення Міністерства оборони Росії має намір до кінця 2013 року побудувати в Севастополі 1260 квартир загальною площею 75,6 тис. кв. м для військовослужбовців Чорноморського флоту Росії, що базуються в Україні.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Південного військового округу Міноборони Росії, передають "Українські новини".

Будівництво службового житла в Севастополі для військових Чорноморського флоту Росії ведеться в бухті Козача на ділянці землі, відведеній флоту під забудову рішенням Севастопольської міськради від 2006 року.

Житлові будинки для моряків зводяться поруч із містечком бригади морської піхоти.

Реклама:

Зокрема, в 2012 році планується завершити будівництво 2 будинків на 140 і 151 квартиру, інші об'єкти перебувають у стадії проектування.

Раніше на зазначеній ділянці вже було побудовано й заселено чорноморцями 4 будинки на 340 квартир, з'явилася також перша вулиця - Ліговська, - на якій і буде побудовано нові будинки.

У січні 2011 року Чорноморський флот Росії заявив про намір побудувати на місці компактного проживання сімей своїх військових мікрорайон у Севастополі в бухті Козача.

Тоді було заплановано будівництво 5- і 16-поверхових будинків на 1 300 квартир, дитячого садка й школи для дітей військовослужбовців, спортивного комплексу з басейном, супермаркету, паркової зони, яхт-клубу, паркінгів, пожежного депо й церкви.

21 квітня 2010 року президенти України й Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали угоду про продовження перебування Чорноморського флоту в Криму до 2042 року й прив'язку оренди за нього до ціни на російський газ, що поставляється в Україну.

27 квітня 2010 року Верховна рада ратифікувала цю угоду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!