Могильов шукає інвестора для "Феодосiйського судномеханiчного заводу"

Середа, 11 січня 2012, 20:01

Необхiдно вiдродити роботу ДП "Феодосiйський судномеханiчний завод".

Про це заявив прем'єр-мiнiстр АРК Анатолiй Могильов, передає "Інтерфакс-Україна".

Могильов наголосив на унiкальностi й високiй затребуваностi послуг заводу, у зв'язку з чим висловив думку про необхiднiсть вiдновлення потужностей пiдприємства.

"Неважливо, хто буде iнвестором. Для нас головне, щоб завод зберiг свiй профiль, щоб завод працював, забезпечував сотнi феодосiйцiв робочими мiсцями, гiдними заробiтними платами та приносив дохiд бюджету мiста", - зазначив голова Радмiну.

Реклама:

Вiн також повiдомив, що Радмiн спiльно з керiвництвом Феодосiї розробить план заходiв iз вiдродження судноремонтного заводу.

"Ми опрацюємо з мером мiста дорожню карту та визначимо шлях, яким виведемо пiдприємство з цiєї ситуацiї. Я думаю, ми налагодимо ефективну роботу заводу, тому що ховати його не можна", - зазначив Могильов.

Нагадаємо, військова прокуратура Феодосійського гарнізону 21 вересня 2011 порушила кримінальну справу проти керуючого санацією ДП "Феодосійський судномеханічний завод" за підозрою в незаконному продажі майна підприємства.

Керуюча підозрюється в тому, що перевищуючи службові повноваження, в порушення встановленого порядку реалізувала комерційним структурам майно - виробниче обладнання, інструменти і т.п., - чим завдала державі збитків на суму понад 150 тис гривень.

Також в 2010 році Генпрокуратура порушила справу проти колишнього першого заступника міністра оборони Валерія Іващенка за підозрою в причетності до незаконного відчуження в листопаді 2009 року цілісного майнового комплексу Феодосійського судномеханічного заводу.

В результаті таких дій державі було завдано збиток на суму більше 17 млн гривень.

ДП "Феодосiйський судномеханiчний завод" спецiалiзується на судноремонтi та ремонтi корабельних двигунiв.

Завод було створено для ремонтних потреб Чорноморського флоту СРСР.

У 1997 роцi Мiнiстерство оборони РФ передало пiдприємство Мiнiстерству оборони України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: