"Мотор Січ" придбала 60% акцій авіаремонтного заводу Білорусі

Вівторок, 10 січня 2012, 17:22

Білорусь зробила відчуження ВАТ "Оршанський авіаремонтний завод" шляхом продажу акцій підприємства стратегічним інвесторам - ЗАТ "Системи інвестицій та інновацій" (Білорусь) і ПАТ "Мотор Січ" (Україна).

Про це повідомив директор ВАТ "Оршанський авіаремонтний завод" Володимир Троїцький, передає "Белта".

У статутному фонді ВАТ "Оршанський авіаремонтний завод" державі належало 99,2% акцій, 0,8% акцій перебували у власності трудового колективу підприємства.

Державний пакет повністю продається інвесторам: ЗАТ "Системи інвестицій та інновацій" стає власником 1,488 млн акцій, ПАТ "Мотор Січ" продається 2,232 млн акцій (близько 60%).

Реклама:

Інвестори беруть на себе зобов'язання протягом 2012-2016 років вкласти в реконструкцію, модернізацію виробничих потужностей не менше 12 млн доларів, створити понад 300 робочих місць.

Раді міністрів Білорусі доручено в місячний термін забезпечити укладання договорів купівлі-продажу акцій, інвестиційного договору між Республікою Білорусь в особі Міністерства транспорту і комунікацій і ЗАТ "Системи інвестицій та інновацій" та ПАТ "Мотор Січ".

На думку Володимира Троїцького, прихід одного з найбільших виробників двигунів для авіаційної техніки, яким є українська компанія "Мотор Січ", дозволить авіаремонтному заводу зміцнити позиції провідного підприємства з ремонту вертольотів і стабілізувати фінансово-економічний стан.

Нагадаємо, Оршанський авіаремонтний завод створений в 1941 році. Наприкінці 2009 року підприємство акціоноване.

ПАТ "Мотор Січ" - один з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок.
Поставляє продукцію в 106 країн світу. У загальному обсязі експорту підприємства близько 30% становить частка Російської Федерації.

"Мотор Січ" забезпечує більш ніж на 80% потреб авіапрому РФ у вертолітних двигунах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!