ЧФ РФ платитиме утричі більше за бази в Севастополі

Четвер, 8 грудня 2011, 13:14

Севастополь з 2013 року отримуватиме додатково до 117 млн грн. ще понад 200 млн грн. як компенсацiю за базування на його землях Чорноморського флоту Росiйської Федерацiї.

Про це заявив перший заступник голови Севастопольської мiськдержадмiнiстрацiї Сергiй Савенков, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Кабiнет мiнiстрiв ухвалив методику розрахунку, запропоновану мiською адмiнiстрацiєю, i з 2013 року мiсто додатково отримуватиме близько 200 млн грн. як компенсацiю за базування росiйського флоту на його територiї. На сьогоднi мiсто отримує 117 млн грн. Це будуть додатковi грошi до бюджету, якi можна буде направити на соцiальнi потреби", - сказав Савенков в ефiрi програми "Вирiшуємо спiльно" Севастопольської регiональної державної телерадiокомпанiї.

Пiзнiше вiн роз'яснив журналiстам, що у постановi Кабмiну вiд 16 листопада 2011 року мiститься рекомендацiя органам мiсцевого самоврядування провести нормативну грошову оцiнку земельних дiлянок, якi використовує ЧФ РФ на територiї Українi, i встановити розмiр орендної плати за користування такими земельними дiлянками на рiвнi 3% у 2013 роцi i на рiвнi 4% у 2014 роцi.

Реклама:

"У 2014 роцi ця сума буде ще бiльшою, тому що буде встановлений розмiр орендної плати за користування такими земельними дiлянками на рiвнi вже не 3%, а на рiвнi 4% вiд встановленої вартостi земель. У результатi загальна сума може становити понад 350 млн грн., а це понад чверть рiчного бюджету мiста", - сказав Савенков.

Перший заступник градоначальника також повiдомив про завершення iнвентаризацiї земель, на яких розташовується ЧФ РФ, результати передані на узгодження росiйськiй сторонi, проте поки що не всi дiлянки узгодженi.

"У результатi у визначеннi компенсацiї певна частина розраховуватиметься на пiдставi вже проiнвентаризованих та узгоджених з РФ дiлянок земель, їх близько 180, а iнша частина, за тими землями, якi не узгодженi з росiйською стороною", - уточнив Савенков.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: