Бізнес не дозволив Раді заборонити рекламу ліків на ТБ

Четвер, 8 грудня 2011, 10:43

Законопроект №7007 від 21 липня 2011 року "Про внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері охорони здоров’я (щодо посилення контролю за обігом лікарських засобів, харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок)" знятий з порядку денного.

Про це повідомляє DT.UA.

Ініціаторами законопроекту, який зокрема передбачає заборону реклами лікарських засобів на телебаченні, виступили депутати Тетяна Бахтеєва (Партія регіонів), Юрій Гайдаєв (КПУ), Володимир Карпук (НУНС) та Андрій Павловський ("БЮТ-Батьківщина").

За словами Карпука, законопроект, який вже пройшов перше читання, потрапив у порядок денний з великими труднощами, але потім все одно був знятий.

Реклама:

"Фармфірми, ви ж розумієте, реклама лікарських засобів… І власники телеканалів, які є в залі, не проголосували б за цей законопроект незалежно від політичних поглядів", - зазначив депутат.

Водночас Карпук наголосив, що це питання не можна залишати без уваги, оскільки реклама ліків на телебаченні наносить величезну шкоду людям.

За інформацією видання, реклама медичних препаратів складає 25-30% бюджету українських телеканалів.

Раніше голова Державної служби лікарських засобів Олексій Соловйов заявляв, що підтримує законопроект від №7007, оскільки "у тому вигляді, в якому зараз у нас рекламуються ліки — це неприпустимо в цивілізованій країні".

"Лікувати має лікар, а не телевізор. Всі фальсифіковані ліки, які ми знаходимо, входять до ТОП-10 продажів і ТОП-10 найбільш рекламованих ЛЗ у країні. При цьому в Україні, як і у всіх країнах світу, найчастіше населення страждає від захворювань серцево-судинної системи, а завдяки телевізору найчастіше у нас купують препарати, які нібито стабілізують роботу шлунково-кишкового тракту", - пояснив Соловйов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!