S&P знову погрожує Євросоюзу

Четвер, 8 грудня 2011, 09:58

Агентство Standard & Poor's попередило в середу, що може скоротити кредитний рейтинг Європейського союзу і великих банків єврозони в разі зниження рейтингів країн валютного блоку.

У понеділок S&P заявляло, що може урізати рейтинги майже всіх країн єврозони, якщо лідери ЄС не зможуть знайти вихід з боргової кризи регіону на саміті в п'ятницю, нагадує агентство Reuters.

Зниження рейтингів єврозони, швидше за все, призведе до збільшення вартості запозичення для інших країн ЄС, сказав представник S&P.

Агентство помістило рейтинг ЄС "ААА" до списку на перегляд із негативним прогнозом, відповівши, що на країни єврозони припадає близько 62% усіх бюджетних доходів ЄС в 2011 році.

Реклама:

"При перегляді ми зосередимося на здатності членів єврозони підтримувати обслуговування боргу ЄС у разі періоду фінансового стресу", - написали в доповіді аналітики S&P Френк Джил і Морітц Кремер.

Якщо рейтинги країн єврозони будуть знижені, статус Євросоюзу може бути знижений на одну сходинку, додали вони.

В окремій заяві в продовження погроз, озвучених у понеділок, S&P повідомило, що може знизити рейтинги низки найбільших банків єврозони, таких як BNP Paribas і Deutsche Bank, слідом за можливим зниженням рейтингів єврозони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!