Україна за німецькі гроші модернізує ряд енергосистем

П'ятниця, 30 грудня 2011, 13:37

Кабмін і уряд Німеччини, кредитна установа для відбудови (KfW, Німеччина) 30 грудня підписали кредитну угоду на 65,5 млн євро для реабілітації підстанцій НЕК "Укренерго".

Про це йдеться у повідомленні Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, передає "Інтерфакс-Україна".

В рамках проекту планується провести реабілітацію п'яти підстанцій Дніпровської і Донбаської енергосистем ОЕС України, які перебувають в експлуатації тривалий час і обладнані апаратурою, яка значною мірою відпрацювала свій експлуатаційний термін.

Метою реалізації проекту є підвищення безпеки, надійності та ефективності передачі електроенергії.

Реклама:

Реконструкції підлягають ПС 330 кВ "Кіровська" (Дніпропетровська обл.), "Дніпро-Донбас" (Запорізька обл.), "Центральна" (Донецька обл.), "Михайлівська" і "Лисичанська" (обидві - Луганська обл.).

Загальна вартість проекту - 80,4 млн євро, з них 40,5 млн євро профінансує уряд Німеччини, 25 млн євро - KfW, 13,1, решта коштів надасть Україна.

Нагадаємо, раніше Кабмін схвалив залучення у кредитної установи для відбудови (KfW, Німеччина) 65,5 млн євро на реабілітацію підстанцій "Укренерго".

За бюджетною програмою на 2012 рік передбачені витрати в сумі 8,56 млн гривень на оплату одноразової комісії, що стягується після вступу кредитного договору в дію.

KfW заснований у 1948 році і є державним банком розвитку: 80% акцій кредитно-фінансової установи належить німецькому уряду.

Банк входить в десятку найбільших банків Німеччини.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни.

НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: