На Банковій кажуть: бюджет треба терміново переглядати

Середа, 28 грудня 2011, 19:44

Держбюджет-2012 буде переглянутий, навіть якщо не буде досягнуто згоди з Росією щодо перегляду ціни на газ.

Про це на зустрічі з журналістами сказала перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова, повідомляє "Реальна економіка".

Зокрема, Акімова зазначила, що у підписаному президентом законі про державний бюджет на 2012 рік "є недоліки, які треба переглянути не пізніше, ніж у першому кварталі 2012 року".

"Традиційно бюджет переглядається за підсумками першого кварталу, але президент буде ставити питання про його більш швидкий перегляд. І це не пов'язано з ходом газових переговорів", - підкреслила вона.

Реклама:

За словами Акімової, бюджет на 2012 рік містить недостатньо витрат на якісні проекти розвитку та механізми прозорого розподілу коштів.

Крім того, вона погодилася, що потрібно переглянути показники прибутку підприємств, які закладені в бюджеті.

Як відомо, в документі прогноз уряду щодо прибутків підприємств у 2012 році підвищено на 10,9 мільярда гривень - до 293,6 мільярда гривень.

Також Акімова припустила, що буде переглянутий і показник зростання ВВП, який Кабмін заклав на рівні 3,9%. Як повідомлялося, за прогнозами Світового банку, ВВП України становитиме не більше 2,5%.

Чиновниця також зазначила, що активну участь в обговоренні державного бюджету на 2012 рік брав і МВФ.

"І витрати, і доходи, і основні макропоказники, такі як дефіцит і державний борг, були з ними узгоджені. Тобто, ось цей жорсткий бюджет, заснований на високій ціні на газ, був узгоджений з МВФ. І цей процес обов'язково буде продовжуватися", - запевнила Акімова.

Перший заступник глави Адміністрації президента також наголосила, що держбюджет-2012 має і низку позитивних характеристик.

Зокрема, за її словами, він "збалансований", і "продовжує тенденцію до скорочення дефіциту".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: