Міллер: "Південний потік" не змінить ціну газу для України

Середа, 28 грудня 2011, 15:55

Дозвіл Туреччини на будівництво на своїй території газопроводу "Південний потік" не вплине на формулу ціни на газ ні для України, ні для інших країн.

Про це заявив голова російського газового холдингу Олексій Миллер, повідомляє агентство УНІАН.

"Те, що стосується цін на ринку - вони прив'язані до цін на нафтопродукти, контрактні постачання газу нашим партнерам прив'язані до корзини на нафтопродукти, і дозвіл на будівництво "Південного потоку" жодним чином не вплине на формулу ціноутворення, яку "Газпром" використовує у своїх контрактах, ні в цілому, ні з окремими країнами", - сказав він, відповідаючи на питання, чи може це позначитися на переговорах щодо ціни на газ для України.

Як повідомлялося, у середу Росія досягла домовленості з Туреччиною про отримання остаточного дозволу на будівництво газопроводу "Південний потік".

Реклама:

Проект "Південний потік" передбачає будівництво газопроводу через акваторію Чорного моря з Росії до країн Південної і Центральної Європи.

Передбачається, що він складатиметься з чотирьох ниток по 15,57 млрд кубометрів кожна.

Перша повинна бути введена в експлуатацію в грудні 2015 року, виведення газопроводу на повну потужність (63 млрд кубометрів) очікується до 2018 року.

Початок будівництва запланований на 2013 рік.

Орієнтовна вартість створення "Південного потоку" становить 15,5 млрд євро, з яких 10 мільярдів припадає на морську ділянку, а 5,5 мільярда - на сухопутну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!