Консерватори у Великобританії хочуть, щоб країна вийшла з ЄС

Середа, 28 грудня 2011, 11:11

Більшість членів Консервативної партії Великобританії, судячи з результатів опитування, хочуть, щоб їхня країна вийшла з Європейського Союзу,

Про повідомляє британська газета "Індепендент", передає "Інтерфакс-Україна".

З'ясувалося, що 54% ​​членів Консервативної партії заявили, що Великобританії слід вийти з Євросоюзу і підписати з ним угоду про вільну торгівлю.

У свою чергу, 24% респондентів вважають, що країні слід, залишаючись в ЄС, підтримувати більш гнучкі відносини з Брюсселем, співпрацюючи з основних політичних питань.

Реклама:

10% опитаних сказали, що Великобританії варто підтримувати відносини з ЄС на нинішньому рівні, але ігнорувати європейські закони, які не відповідають національним інтересам.

5% заявили, що Великобританія повинна вийти з ЄС і не підписувати з ним жодних угод.

Переважна більшість опитаних - 92% - підтримали рішення прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона про відмову від участі в бюджетному пакті ЄС.

Однак результати опитування показали, що більшість консерваторів не вважають британського прем'єра "одним з них".

Відповідаючи на питання про те, які політики їм найбільше імпонують, більшість консерваторів назвали ім'я мера Лондона Бориса Джонсона.

Нагадаємо, в грудні саміт ЄС в Брюсселі домовився про створення бюджетного пакту, до якого увійдуть 17 країн зони євро і ще 6 держав Євросоюзу.

Глава уряду Великобританії Девід Кемерон відмовився брати участь у бюджетному пакті, тому що він суперечить фінансовим інтересам його країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: