Японія боїться наслідків кризи в Європі

Вівторок, 27 грудня 2011, 10:02

Деякі члени керуючої ради Банку Японії сказали, що боргові проблеми Європи вже негативно позначаються на фінансових ринках Японії та попередили про можливе посилення ефекту.

Про це свідчить опублікований у вівторок протокол засідання ради 15-16 листопада, передає Reuters.

"Ряд членів ради послалися на спад фондових котирувань і слабкі показники інвестиційних трастів нерухомості, зростання єни і підвищення вартості залучення коштів у доларах, заявивши, що нестабільність світових фінансових ринків до деякої міри негативно позначається на японських ринках", - говориться в протоколі.

Банк Японії повторив заяву про те, що фінансові ринки Японії в цілому залишаються стабільними, незважаючи на зростаючу напругу в єврозоні: вартість запозичення для компаній поступово знижується, умови фондування продовжують поліпшуватися.

Реклама:

Але регулятори все більше побоюються за наслідки європейських проблем, включаючи уповільнення зростання ключових експортних ринків Азії і зміцнення курсу єни через втечу інвесторів в "тиху гавань".

Центральний банк сигналізував готовність запропонувати додаткові заходи монетарного стимулювання, якщо зростуть ризики для відновлення японської економіки.

Керівництво банку вважає, що глобальні фінансові ринки як і раніше відчуватимуть тиск, а деякі попередили, що це може привести до зниження капіталовкладень корпорацій та підвищення безробіття, так як деякі орієнтовані на експорт компанії знизили прогноз прибутку, говориться в протоколі.

На листопадовому засіданні центральний банк зберіг параметри грошово-кредитної політики без змін після її пом'якшення трьома тижнями раніше, але при цьому знизив оцінку економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!