МАУ робить ставку на український АН-148

Понеділок, 26 грудня 2011, 15:49

Президент авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" Юрій Мірошников вважає перспективним використання компанією вітчизняних літаків Ан-148.

Про це він заявив в інтерв'ю порталу "Центр транспортних стратегій" повідомляють "Коментарі".

На його думку, літак є "оптимальним поєднанням ємності та дальності для маршрутів з низьким попитом, які, тим не менш, створюють необхідне підвезення пасажирів до вузлового аеропорту авіакомпанії".

"Наші плани передбачають експлуатацію двох Ан-148 влітку 2012 року. Ці повітряні судна є", - повідомив Мірошников.

Реклама:

Проте, зазначив він, плани компанії будуть залежати від можливості ДП "Антонов" надати цю техніку, форм і методів державної підтримки просування на ринок сімейства Ан-148/158, а також від того, чи зможе компанія перейти з режиму пробної експлуатації до постійної.

За його словами, потрібно також отримати твердий графік постачання літаків Ан-148.

"Ще одним важливим фактором успіху є підбір та відкриття достатньої кількості маршрутів, де ефективним є використання саме цього літака і забезпечується оптимальний наліт", - додав він.

За словами президента авіакомпанії, надію вселяють приклади вдалої експлуатації Ан-148 в Росії.

Як зазначив Мірошников, МАУ "поки не готова самостійно експлуатувати цю техніку (для цього потрібен час і фінансування)" і поки більшою мірою розраховує на співпрацю з "Авіалініями Антонова", які забезпечують екіпажі, технічну підтримку і ремонт.

"Якщо ми зуміємо подолати всі ці труднощі, то використання Ан-148, залежно від ціни, умов лізингу та/або фінансування покупки, може стати вигідніше експлуатації зарубіжних аналогів", - упевнений він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: