Держави єврозони виділять МВФ 150 мільярдів євро

Вівторок, 20 грудня 2011, 16:20

Держави єврозони нададуть МВФ додаткові 150 мільярдів євро у вигляді двосторонніх кредитів.

Про це говориться в спільній заяві міністрів фінансів країн ЄС, передає Reuters.

"ЄС буде вітати допомогу в кредитуванні МВФ від членів "Великої двадцятки" і інших сильних у фінансовому відношенні держав для підтримки зусиль щодо збереження глобальної фінансової стабільності", - йдеться в заяві.

Міністри фінансів Чехії, Данії, Польщі та Швеції також висловили підтримку ініціативи лідерів єврозони, заявивши, що, в свою чергу, теж виділять кредити МВФ.

Реклама:

Проте, Великобританія, яка не входить до єврозони, відмовилася від участі в операції, поставивши під загрозу план збільшення суми кредитування до 200 мільярдів євро за рахунок коштів країн Євросоюзу.

Джерела в Мінфіні Великобританії повідомили, що Лондон вирішив не вносити свій внесок у збільшення ресурсів МВФ.

"Ми ясно дали зрозуміти, що ми не будемо вносити свій внесок", - сказав один джерело в Мінфіні, а інший додав, що "немає ніякої угоди про посилення МВФ на 200 мільярдів євро".

Євросоюз же був більш дипломатичним, повідомивши, що Лондон прийме рішення з цього питання на початку нового року в рамках групи країн "Великої двадцятки".

Франція також розраховує на те, що Великобританія приєднається до кредитування МВФ.

"Британія не хоче фінансувати єврозону, в яку вона й не входить, але якщо мова йде про фінансування МВФ і зміцненні МВФ - вони погодяться на це", - сказала представник французького уряду Валері Пекресс.

Дії Великобританії роблять єврозону більш ніж коли-небудь залежною від економік Китаю та Росії, які висловили готовність надати підтримку регіону через механізм МВФ, хоча США, зі свого боку, стурбовані з приводу збільшення залежності МВФ від стану справ у єврозоні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!