Moody's може пустити під ніж рейтинги іспанських банків

Вівторок, 13 грудня 2011, 12:13

Агентство Moody's помістило в список на перегляд з негативним прогнозом рейтинги CaixaBank, Banco Sabadell, Bankia та інших іспанських банків пізно ввечері в понеділок, пославшись на їх сильну залежність від ринку нерухомості та низьку прибутковість.

Побоювання агентства викликають непогашені кредити девелоперам, збанкрутілим в результаті колапсу ринку чотири роки тому, і підвищення об'єктів нерухомості на балансах банків, повідомляє Reuters.

"Частка непрацюючих кредитів всередині цього сектора перевищила рівень, зафіксований у ході кризи на початку 1990-х, і продовжує рости, особливо для залежних від девелоперів банків, без ознак зниження", - йдеться в заяві агентства.

Іспанські банки балансують між необхідністю підвищувати капітал заради захисту від фінансових проблем єврозони і зростаючою вартістю запозичення при зростаючому обсязі "поганих" кредитів.

Реклама:

У список на перегляд увійшли рейтинги наступних банків: Banco Cooperativo, Banco Sabadell, Bankia його засновник Banco Financiero y de Ahorro (BFA), Bankinter, CaixaBank і його засновник La Caixa, асоціація ощадних банків CECA, Caja Rural de Granada, Ibercaja Banco і Lico Leasing.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!