"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody's: втручання Зеленського у справи Приватбанку вдарить по рейтингу України

Четвер, 25 квітня 2019, 10:21
 

Кредитний рейтинг України може сильно постраждати, якщо новий президент України втрутиться в судові розгляди, пов'язані з націоналізацією Приватбанку.

Про це повідомило кредитне агентство Moody's в середу, пише Reuters.

У Moody's відзначають, що зміни в банківському секторі, в тому числі націоналізація Приватбанку, стали одним з найбільших успіхів економічних реформ за останні п'ять років.

"Будь-яка загроза цьому прогресу - така, як ймовірність того, що новий президент втрутиться в судові справи на користь (колишнього власника Приватбанку Ігоря Коломойського) в місцевих судах, - стане серйозною перешкодою на шляху реформ", - говорять в Moody's.

Реклама:

"Хоча цей сценарій не є базовим, оскільки такий розвиток подій є малоймовірним. Але його можлива реалізація матиме істотний негативний вплив на кредитний рейтинг України", - йдеться в прес-релізі.

Читайте також Пристебніть паски: суд визнав націоналізацію Приватбанку незаконною

Нагадаємо:

18 квітня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету міністрів: визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного "Приватбанку" з ринку за участю держави.

Національний банк вирішив подати апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва, яким за позовом Ігоря Коломойського була скасована націоналізація Приватбанку.

Активісти руху "Чесно. Фільтруй суд" повідомили, що колегія суддів, яка визнала незаконною націоналізацію "ПриватБанку", недоброчесна. Зокрема, йдеться про головуючого суддю Ігора Качура, суддів Володимира Келеберду та Віталія Амельохіна.

20 квітня Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про розірваннядоговору особистої поруки Ігоря Коломойського за кредитами рефінансування "Приватбанку", отриманими до входження держави в капітал банку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: