Кримські санаторії можуть отримати в управління європейці

Понеділок, 7 листопада 2011, 09:23

Чиновники Криму хочуть віддати санаторії європейським компаніям, щоб ті допомогли підвищити їхню конкурентоспроможність і залучити кошти з Європи на модернізацію санаторно-курортного комплексу Криму.

Про це заявив перший заступник міністра курортів і туризму Криму Олександр Лієв на прес-конференції в Саках, присвяченій перспективам розвитку санаторно-курортної галузі Криму, пише газета "Дело".

"Брати участь у ринку, конкурувати повинні фахівці в цій галузі. Коли ми звернулися до компаній, які займаються управлінням санаторіями, чи готові вони взяти в управління наші об'єкти, звичайно, ми почали з питання плати за оренду. Вони вивчали [наші пропозиції] і не дуже багато виявилися готові взяти їх [санаторії] в оренду. Але взяти їх в управління для того, щоб платити податки правильно, освоїти гроші і вийти на процес участі в ринку вони [європейські керуючі компанії] готові", - розповів Лієв.

Він підкреслив, що ідеться не про приватизацію, а про управління санаторними об'єктами.

Реклама:

"Ми за гроші Євросоюзу за допомогою експертів світового рівня напишемо план модернізації в основному державних санаторіїв. Із цим якісно написаним бізнес-планом в ЄБРР [Європейському банку реконструкції та розвитку] можна отримати гроші на модернізацію", - додав Лієв.

Як пояснив чиновник, ЄБРР готовий надати гроші на модернізацію санаторіїв, але хотів би бачити, що санаторіями управляє компетентна керуюча компанія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: