Бродський скаржиться Клюєву, що горілка пішла в "тінь"

П'ятниця, 4 листопада 2011, 14:24

Виробництво горілки в Україні пішло в "тінь".

Про це сьогодні заявив урядовий уповноважений з дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський, повідомляє "Дело".

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку Андрій Клюєв під час засідання колегії з дерегуляції зазначив, що наступного вівторка або четверга проведе спільну нараду разом з Мінагропродом, на якій буде з'ясовувати причини зниження обсягів виробництва лікеро-горілчаних виробів.

"Знизився обсяг виробництва цих напоїв, проте як пили, так і п'ють, а обсяги виробництва знижуються. Наступного тижня я проведу особисто нараду з цього питання, горілчаних виробів, яка ситуація в країні, розберемося", - зазначив Клюєв.

Реклама:

На що Бродський, виступаючи перед колегією, сказав: "Тут потрібно розбиратися міліції та СБУ, а не міністерству. Виробництво горілки в Україну пішло в тінь. Це приносить шкоди українській економіці в цілому".

Нагадаємо, що у вересні 2011 року виробники алкогольних напоїв та пива підвищили середні ціни на 6-14 відсотків в порівнянні з ціною в січні 2011 року. Вартість горілки збільшилася на 14,4 відсотка.

Раніше провідні виробники горілки в Україні звернулися до уряду з проханням підвищити мінімальну роздрібну ціну на горілку з 17,96 гривень до 26,1 гривень за пляшку місткістю 0,5 літра, або на 45,3 відсотка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!