У Клюєва вирішили переглянути ввізні мита в рамках угод СОТ

Вівторок, 29 листопада 2011, 17:23

Міжвідомча робоча група під керівництвом урядового уповноваженого з питань європейської інтеграції Валерія П'ятницького до 20 грудня має підготувати обґрунтовані пропозиції щодо можливості та доцільності перегляду тарифних зобов'язань України в рамках угод Світової організації торгівлі.

Указ про створення робочої групи з вивчення питань внесення змін до ставок ввізного мита в рамках угод СОТ підписав перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Група вивчить пропозиції представників галузевих асоціацій та вітчизняного бізнесу з перегляду тарифних зобов'язань України, визначених Переліком поступок і зобов'язань Україною в рамках угод СОТ з конкретних товарних позицій.

Як відомо, згідно зі статтею XXVIII Генеральної угоди з тарифів і торгівлі СОТ, члени цієї організації мають право ініціювати переговори про перегляд митних ставок на черговий трирічний термін, який настане з 2012 року.

Реклама:

Про намір України змінити низку тарифних зобов'язань, на яких вона вступала до СОТ, раніше повідомляв прем'єр-міністр Микола Азаров.

З проханням розпочати переговори про перегляд митних ставок раніше до уряду звернулися низка галузевих асоціацій та Федерація роботодавців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: