У Києві викрили "торговців" секретною інформацією

Вівторок, 29 листопада 2011, 11:25

Співробітники СБУ викрили та припинили протиправну діяльність злочинного угруповання, члени якого незаконно збували конфіденційні бази даних державних органів, у тому числі Держреєстру виборців.

Про це йдеться у повідомленні СБУ, передає "Інтерфакс-Україна". 

Співробітники СБУ в ході спецоперації затримали "на гарячому" двох представників однієї з консалтингових компаній Києва, які намагалися збути "Державний реєстр виборців" загальнодержавного обсягу, відомості щодо Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України та багато іншої інформації, зокрема стосовно представників органів держвлади.

Зловмисники хотіли отримати за диски з секретною інформацією 550 тис грн.

Реклама:

Встановлено, що ділки отримували відомості через власні зв'язки в установах і організаціях столиці.

В ході обшуків, проведених СБУ в офісному приміщенні підприємства, вилучили сервер, який представники комерційної структури використовували для зберігання і тиражування цих та інших баз даних (база ДАІ, Державної служби статистики, ДПАУ, деякі банківські бази, дані установ охорони здоров'я та ін.), а також магнітні носії з конфіденційною інформацією.

В даний час проводяться експертні дослідження вилучених предметів, за їх результатами буде порушено кримінальну справу за ст. 361-2 КК України (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!